Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

26.08.2019

Investice do nerezidenčních nemovitostí se zvýšily o padesát procent

Firemní investice do nerezidenčních nemovitostí v Itálii se v prvním pololetí letošního roku výrazně zvýšily. Uvádí to odhad vyhotovený agenturou Prelios Group Market Research.

Podle tohoto odhadu se firemní investice do nerezidenčních nemovitostí se zvýšily o 54, 5 procent na 4,9 miliard eur. Nejvýznamnější místním trhem zůstává Miláno, kde objem investic dosáhl 1,6 miliard eur, což je o čtyřicet procent více než v roce 2018. V Milánu je trh tažen investicemi do kanceláří. Růst zaznamenal i Řím, kde se investice zvýšily o 18 procent na více než 700 milionů eur.

Jednotlivá odvětví nerezidenčního trhu se ale nevyvíjela rovnoměrně. Největší část investic přitáhlo odvětví kancelářských budov, kde se investice zvýšily o více než osmdesát procent na 1,8 miliard eur. Růst zaznamenalo i odvětví hotelových budov, kam směřovalo 1,5 miliard eur investicí. Naopak sektor retailových ploch se propadl o téměř šedesát procent na zhruba půl miliardy eur. Výrazně klesly také investice do logistických center, a to ze 400 na 325 milionů eur.

Zdroj: monitorimmobiliare.it

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…