Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

27.01.2020

Investice do italských hotelů dosáhly tří miliard eur

Investice do hotelů v Itálii vykázaly v loňském roce výrazný růst. Ukazuje to zpráva agentury Nomisma představená na konference RE Italy.

Transakce s hotely v Itálii dosáhly v loňském roce hodnoty 3,3 miliard eur. Prodeje hotelů tak představují zhruba čtvrtinu celého trhu s nerezidenčními nemovitostmi v Itálii. Po rychlém růstu z loňského roku se letos očekává stabilizace trhu. "Hotelové odvětví představuje druh investičního assetu, jež se stabilně usadil ve výběrů investorů, již začali proces diverzifikace svého investičního portfolia vůči tradičním odvětvím obchodních a kancelářských prostorů," vysvětluje zájem investorů o hotely jednatel agentury Nomisma, Luca Dondi.

Ve většina transakcí je kupujícím zahraniční investorská skupina. Investoři nejvíce sází na Řím, s odstupem pak následují další významná italská turistická města  jako Milán, Benátky a Florencie. Investoři mají velký výběr: Itálie disponuje jedním z největších hotelových odvětvích v Evropě s 33 tisíci fungujících ubytovacích zařízení a 1,1 miliony pokojů. Jak však uvádí zpráva Nomisma, velcí investoři se zajímavý především o luxusní segment a o tzv. trophy assets.

Zdroj: www.monitorimmobiliare.it

Zdroj fotografie: Monitorimmobiliare.it

Loading…