Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

11.01.2016

Insolvenční řízení zaznamenala v Itálii zpomalení

Počet insolvenčních řízení v prvních jedenácti měsících loňského roku byl nejnižší od začátku hospodářské krize v roce 2008. Uvedl to italský Svaz hospodářský komor UnionCamere.

Podle údajů UnionCamere bylo v Itálii od ledna do konce listopadu loňského roku zahájeno přes 12,5 tisíc insolvenčních řízení firem. Jedná se o meziroční pokles o 4,8%. Ve stejném období loňského roku bylo vyhlášeno přes 13,2 tisíc insolvenčních řízení. Největší počet insolvenčních řízení bylo zahájeno v obchodě (3,2 tisíc insolvenčních řízení), ve stavebnictví (2,8 tisíc) a ve zpracovatelském průmyslu (2,6 tisíc). Nejrychleji počet insolvenčních řízení klesl ve zpracovatelském průmyslu (-11,7%) a ve stavebnictví (-10,3%), zatímco počet vyhlášených bankrotů nejrychleji rostl v odvětví služeb podnikům (+9,3%) a v pohostinství (+8,3%).

Údaje byly pozitivně vyhodnoceny předsedou UnionCamere Ivanem Lo Bello. “Signál, který přichází z klesajícího počtu započatých insolvenčních řízení, je zajisté pozitivní. Potvrzuje nám to, že italský výrobní systém se pomalu vymaňuje z hlubokého hospodářské krize posledních let. Minulý rok byl totiž, co se počtu insolvenčních řízení týče, nejlepší od začátku krize.”

 

Zdroj: unioncamere.gov.it

Zdroj fotografie: Unioncamere

Loading…