Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

22.04.2022

Haier a De’Longhi zaznamenaly výrazný růst příjmů

Dva přední výrobci elektrospotřebičů se sídlem v Itálie, Haier Europe a De’Longhi, loni zaznamenali výrazný růst příjmů.

Příjmy skupiny De’Longhi se zvýšily o více než třetinu na 3,2 miliardy eur. Bez akvizic by příjmy vzrostly o zhruba čtvrtinu. O více než polovinu se pak zvýšil čistý zisk, který dosáhl 311 milionů eur. Pozitivní vývoj zaznamenaly všechny regionální trhy. Přes polovinu příjmů tvoří Evropa, kde se tržby zvýšily o čtvrtinu. Podle šéfa skupiny Massima Garavagliy jsou výborné finanční ukazatele výsledkem velké péče o kvalitu a inovaci produktů a neustálých investic. V letošním roce se ale De’Longhi obává dopadů války na Ukrajině. „Pro letošní rok tak předvídáme, že organické příjmy skupiny budou podobné jako v loňském roce,“ uvedl Garavaglia.

Růstem příjmů o pětinu na zhruba 2,8 miliardy eur se může pochlubit Haier Europe. Společnost, která je součástí širší čínské skupiny, má sídlo v Itálii a spadají pod ní známé značky Candy či Hoover. Na trhu společnost dosáhla zhruba osmiprocentního podílu a plánuje další růst a chce se dostat do trojky největších výrobců elektrospotřebičů v Evropě. Sází při tom hodně na oblast Internetu věci a inteligentní domácnosti, uvedl šéf Haier Europe Yannick Fierling.

Zdroj a zdroj fotografie: www.delonghigroup.com

Loading…