Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

26.01.2021

Firmy během epidemie nesnižovaly mzdy

Firmy většinou nesnižovaly platy svých zaměstnanců během epidemie Covidu-19. Uvádí to agentura Grafton Recruitment, jež je členem Italsko-české komory, na základě průzkumu mezi firmami.

Na jaře přistoupilo k snížení mezd zaměstnanců 12 procent firem. Během podzimu udělalo stejný krok pět procent firem. Většinou se ale jednalo jen o dočasné ponížení mezd. Přes sedmdesát procent firem však ponechalo ohodnocení svých zaměstnanců beze změny. „Většina zaměstnavatelů dokázala udržet stejnou úroveň mezd a benefitů, ale projevila také více ohleduplnosti a férový přístup vůči svým zaměstnancům. I proto rostla loajalita zaměstnanců vůči zaměstnavatelům a jejich pracovní nasazení,“ uvedl ředitel agentury Grafton Recruitment Martin Malo.

Většina firem nechce měnit výši mezd ani v příštích měsících. „Změny směrem k lepšímu očekává 15 procent společností, naopak negativní vývoj situace předpokládá 10 procent firem,“ dodává Martin Malo. Podobné to je i v případě bonusů. Zhruba 86 procent firem nechce ani měnit podnikové benefity.

Zdroj: https://www.grafton.cz/cs/o-nas/medialni-zona/tiskove-zpravy/vetsina-firem-v-dobe-pandemie-nesnizovala-mzdy-ani-benefity

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…