Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

08.03.2018

FCA o odloučení Magnetti Marelli

Koncern FCA se chce v příštích měsících zbavit společnosti Magnetti Marelli, jež se specializuje ve výrobě elektronických systémů pro automobily. Uvedl to generální manažer koncernu Sergio Marchionne.

Marchionne odmítl spekulace, že by koncern společnost prodal strategickému investorovi. „Společnost chceme rozdat akcionářům, tak jako v případě Ferrari“, uvedl na Autosalonu v Ženevě Marchionne. Dle tohoto plánu by tak došlo k odloučení společnosti od mateřského závodu a její akcie by byly uděleny přímo akcionářům FCA. V samostatné společnosti by měla mít největší váhu finanční společnost Exor rodiny Agnelli, která se, dle předchozích prohlášení, nechce z firmy stáhnout. Operace odloučení by měla proběhnout do konce letošního roku.

Machionne se také vyjádřil k dalším závažným otázkám v budoucnosti FCA. Dle generálního manažera by eventuální zastavení výroby dieselových motorů nemělo dopad na zaměstnanost v koncernu, jelikož by tyto kapacity byly nahrazeny výrobou hybridních technologií. Koncern FCA chce také více sázet na SUV kategorii vozů. Podle Marchionneho má v tomto segmentu velký potenciál značka Jeep, jež by se mohla stát nejvýznamnější koncernovou automobilkou. „Pokud to půjde dále stejným tempem, tak v Evropě bude tato kategorie představovat až 40 procent trhu v letech 2020 až 2022“, dodal Marchionne.

Zdroj: http://www.corriere.it

Zdroj fotografie: FCA

 

 

Loading…