Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

17.03.2021

Export vína se v Itálii vyvíjel lépe než v konkurenčních zemích

Export vína z Itálie se vyvíjel v roce 2020 lépe než v hlavních konkurenčních zemích. Uvedla to Italská jednota vín (UIV).

V loňském roce se hodnota vývozu italských vín meziročně snížila o 2,3 procenta na zhruba 6,3 miliardy eur. V předchozím roce při tom italský vývoz zaznamenal rekord. Ve srovnání s hlavními konkurenty italský vývoz zaznamenal nejpříznivější vývoj. Ve Francii byl pokles o bezmála jedenáct procent, v Německu o deset procent a ve Španělsku o více než tři procenta. S objemem téměř 21 milionů hektolitrů byl objem vývozu italských vín nejvyšší v Evropě.

Podle odborníků italský export zaznamenal relativně příznivý vývoj kvůli skladbě portfolia. Italské prodeje jsou méně jednostranně zaměřené na sektor ho.re.ca, kde odbyt silně klesl než třeba francouzská vína. Opravdový propad zaznamenala pouze šumivá vína, jejichž vývoz klesl o sedm procent. Vývoj na jednotlivých trzích byl výrazně proměnlivý. V Německu se spotřeba italských vín zvýšila o čtyři procenta na 1,1 miliardy eur, v USA naopak klesla o téměř šest procent na 1,5 miliardy eur.

Zdroj: news.unioneitalianavini.it

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…