Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

03.04.2019

Evropská komise přiklepla fondy na stavbu nové části metra v Katánii

Evropská komise schválila plán na spolufinancování stavby nové části metra v sicilské metropoli Katánie. Nové metro je součástí balíčku velkých projektů, jejichž oznámení Evropská komise oznámila v úterý 2. dubna.

Evropské fondy zafinancují přes 358 milionů eur z celkových 612 milionů eur, které by měla výstavba nové části metra stát. Projekt počítá se stavbou osm kilometrů metra v tunelu a osm nových stanic. Nové rameno metra má propojit město s jeho mezinárodním letištěm. „Tato nová infrastruktura je pro město skok v kvalitě poskytovaných služeb," radoval se starosta města, Salvo Pogliese. Projekt má zlepšit dopravní dostupnost letiště MHD, uvolnit částečně silnice a snížit množství vypuštěných emisí. Z evropských peněz bude možné financovat nejen stavební práce ale také pořízení nových souprav.

V programovém období 2014-2020 Evropská komise autorizovala dvacet velkých projektů s předpokládanou dotací vyšší než 50 milionů eur. Celkově na tyto projekty jdou dvě miliardy eura z předpokládaných nákladů ve výši 7,6 miliard eur. Mezi žádostmi, kterým byla odklepnuta podpora, je osm železničních projektů, črty městské projekty, tři projekty na ochranu prostředí, dva v oblasti kultury a po jednom projektu v oblasti silnic, přístavů a ICT.

Zdroj: ec.europa.eu

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…