Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

10.08.2018

ENAC hrozí odebráním povolení společnosti Volotea

 

Italskému Úřadu pro civilní letectví (ENAC) došla trpělivost s nízkonákladovými společnostmi, jež zaznamenávají problémy v přepravě. ENAC proti těmto společnostem zahájil řízení.

V nejvážnější situaci se nachází španělská letecká společnost Volotea. “Byly zaznamenány početné případy zrušení letů, overbookingu či časově výrazných zpoždění, jež způsobily výrazné problémy cestujícím,” popisuje množící se obtíže se společností ENAC. Vzhledem k tomu, že Volotea nezlepšila úroveň svých služeb ani po předchozích výtkách, ENAC zvažuje drastické řešení. Úřad by mohl k 15. září odebrat společnosti povolení k letům z a do Itálie. Low-cost společnost obsluhuje také pravidelný spoj Praha – Benátky.

Volotea ale není jedinou společností v hledáčku účadu. ENAC zahájil řízení také se společnostmi Blue Panorama, Vueling a Ryanair, a to kvůli množícím se přepravním problémům v letní letecké sezóně. Úřad chce zjistit, zda tyto společnostmi opravdu mají dostatek přepravních kapacit pro uspokojení všech pasažérů, již si u nich koupili letenku. V případě, že by tomu tak nebylo, úřad může uložit sankci či omezit rozsah přepravních služeb poskytovaných zmíněnými leteckými dopravci.

Zdroj: www.enac.gov.it

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…