Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

14.03.2019

EasyJet a Delta Airlines nechtějí více než třicet procent kapitálu Alitalie

Soukromí investoři se zdráhají výrazně investovat do projektu obnovené letecké společnosti Alitalia. Ukazuje to vývoj jednání, který popsala agentura Reuters.

Stávající hlavní akcionář letecké společnosti, společnost Ferrovie dello Stato (Italské dráhy), vede exkluzivní rozhovory s leteckými společnostmi EasyJet a Delta Airlines. Ty projevily zájem o vstup do kapitálu italské letecké společnosti. Během rozhovorů ale vyplynulo, že pro obě letecké společnosti má investice do Alitalie jistá omezení. EasyJet a Delta Airlines chtějí pro sebe maximálně 15 procent kapitálu obnovené letecké společnosti. Za menšinový akciový balíček by soukromí investoři mohli dát až 200 milionů eur. Společnost EasyJet si navíc nárokuje vyšší kontrolu nad některými aktivitami Alitalie.

Italské dráhy již při vstupu do akcionářské struktury Alitalie uvedly, že se nechtějí stát majoritním vlastníkem společnosti. Nucení správci a italský stát tak budou muset hledat nejspíše další investory z řad soukromých či polostátních firem. Vstupem dalších soukromých investorů by se zřejmě zvýšil tlak na restrukturalizaci a zeštíhlení stavů letecké společnosti, což stávající italská vláda zásadně odmítá.

Zdroj: reuters.com

Zdroj fotografie: Alitalia

Loading…