Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

07.04.2016

Dohoda mezi společnostmi Mediaset a Vivendi je na spadnutí

Dlouho očekávaná smlouva mezi televizními skupinami Mediaset a Vivendi je dle analytiků na spadnutí. Napovídá tomu i svolání mimořádného představenstva italské společnosti Mediaset, které se má uskutečnit zítra v 17 hodin.

Francouzská společnost Vivendi by měla od Mediasetu koupit placený kanál Premium. Vivendi chce totiž vytvořit celoevropskou placenou platformu filmových a televizních obsahů na vyžádání, jež by dokázala konkurovat americké platformě Netflix. Během týdne Vivendi představila svoji novou platformu televizních obsahů pro smartphony a tablety Studio+, která by měla být v budoucnosti rozšířená a doplněná o další obsahy na vyžádání.

Vivendi by měla zaplatit za kanál Premium svými akciemi. Mediaset by tak měla dostat 3,5% celkového kapitálu francouzské skupiny v hodnotě zhruba 875 milionů eur. Mediaset by také měla odprodat Francouzům 3,5% svých akcií, jejich odhadovaná hodnota činí 143 milioů eur. Ve hře je také vstup zástupce Mediasetu do představenstva francouzské mediální skupiny.

 

 

Zdroj: it.reuters.com

 

Zdroj fotografie: Pixabay

 

 

Loading…