Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

17.12.2021

Do Milána se v lednu vrátí prezenční módní přehlídky

V lednu se do Milána vrátí mdní přehlídky pánské módy v prezenčním formátu. Letos kvůli epidemii covidu-19 se lednové přehlídky uskutečnily na dálku.

Akce Milano Moda Uomo, která se uskuteční od 14. do 18. ledna, letos počítá s více než dvaceti přehlídkami v prezenčním formátu. Tímto způsobem představí své kolekce hlavní italské i světové značky pánské módy. Devět přehlídek se však představí jako letos na dálku. „Móda se vrací k prezenčním přehlídkám, a to v naprostém bezpečí a s dodržováním rozestupů. Chceme vyslat silný signál ekonomické obnovy,“ uvedl předseda pořadatelské Celostátní komory italské módy Carlo Capasa. Vedle přehlídek se v Miláně uskuteční řada prezentacích a profesních setkání.

Milánská radní pro ekonomické aktivity Alessia Cappello zdůraznila, že pro Milán jsou italská kreativita a móda „strategickým statkem“. Pořadatelé přehlídek doufají, že lednové akce pomohou sektoru v jeho návratu na čísla před pandemií poté, co v roce 2020 zaznamenal silný propad. Jen letos se očekává růst příjmů celého sektoru o 20 procent na 82 miliard eur. „Silný vzestup zaznamenal export: jsme na 68 miliardách, v roce 2019 to bylo 71,5 miliard eur,“ uvedl Capasa.

Zdroj: milano.repubblica.it

Zdroj fotografie: cameramoda.it

Loading…