Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

14.10.2024

Členové Italsko-české komory navštívili skupinu Lasvit

Členové Italsko-české obchodní a průmyslové komory navštívili v pátek 11. října některé provozy skupiny Lasvit a poznali tak zblízka soudobou sklářskou produkci v Čechách.

Skupina Lasvit, která je členem komory, patří k nejvýznamnějším a nejinovativnějším sklářským firmám v Čechách. Mnoho svých projektů uskutečnila v zahraničí včetně několika realizací v Itálii. Členové komory navštívili sklárnu Ajeto v Lindavě, která je součástí skupiny, a pak Lasvit Glass House v Novém Boře.

Sklářská produkce patří mezi výrobní odvětví s největší tradicí na území Čech. Od roku 1989 však sektor čelil několika vlnám restrukturalizací kvůli levné konkurenci asijských výrobců a nedávnému silnému růstu cen energií, který srazil na kolena některé historické firmy. Společnost Lasvit dokázala překonat tato období s úspěchem díky svým designovým realizacím s vysokou přidanou hodnotou.

Zvláštní poděkování patří zástupcům Lasvit, především Gianandreovi Parentela, General Manager Collections, Jakubovi Vykoukalovi, General Manager Europe, Svatavě Slunečkové, Area Manager Collections CZ & SK  a také zástupcům sklárny Ajeto a Sklářské Krčmy, za věnovaný čas, komentované prohlídky, pohoštění a příjemnou atmosféru.

Zdroj a zdroj fotografie: CAMIC

Loading…