Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

28.08.2020

Češi se rozhodli strávit dovolenou v tuzemsku

Češi se rozhodli strávit svou dovolenou omezením cest do zahraničí. Ukazují to údaje sesbírané ČSOB, jednou z nejvýznamnějších retailových bank na českém trhu a členem Italsko-české komory.

Podle analýzy údajů o transakcích uskutečněných platebními kartami se útrata za tuzemské ubytovací služby zvýšila v červnu a červenci o čtyřicet procent. „Bylo jasné, že Češi dají letos přednost spíše domovině, ale s 40procentním růstem objemu transakcí za ubytování jsme rozhodně nepočítali,” uvádí Jan Sadil, člen představenstva banky. Nejoblíbenější místa pro dovolenou v tuzemsku jsou Krkonoše, Jeseníky, Šumava, Praha, lázeňská města Karlovy Vary, Mariánské a Františkovy lázně a Luhačovice či historická městečka jako Český Krumlov.

Útratu českých turistů v zahraničí naopak silně klesla. Zemí s nejlepším výsledkem je Slovensko, kde se útrata v červnu a červenci snížila o pouhá dvě procent. O takřka pětinu se snížila útrata v Chorvatsku a Rakousku a o více než dvacet procent v Polsku a Německu. Výrazně postižená je Itálie, kde se výdaje českých turistů snížily o sedmdesát procent. Jak vyplývá z údajů, letos čeští turisté preferují kratší cesty do zahraniční o víkendech či svátcích.

Zdroj: https://www.csob.cz/

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…