Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

14.07.2015

Cassa depositi e prestiti obměnila vedení

Cassa depositi e prestiti, hlavní italská polostátní banka, obměnila své vedení. Změny odsouhlasila valná hromada akcionářů v pátek 10. července.

Valná hromada radikálně obměnila správní radu bankovní instituce. Do jejího čela valná hromada dosadila kandidáty premiéra Mattea Renziho Claudia Costamagnu, který bude prezidentem banky Cdp, a Fabia Galliu, který bude generální managerem bankovní instituce. V čele této významné bankovní instituce, která drží akciové balíčky v nejdůležitějších italských podnicích, tak končí dosavadní prezident Franco Bassanini a generální manager Giovanni Gorno Tempini. Valná hromada také odsouhlasila některé statutární změny.

K proběhlým změnám se vyjádřil italský ministr financí Pier Carlo Padoan, který vykonává akcionářská práva nad více než 80% akcií, které drží italský stát v Cdp. Dle Pier Carla Padoana nové vedení “ je povoláno k velice delikátnímu úkolu ve fázi radikální změny naší země, která prochází tolik očekávaným hospodářským oživením, které je zapotřebí podpořit a posílit.”

 

Zdroj: cdp.it

Zdroj fotografie: Cassa depositi e prestiti

Loading…