Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

08.06.2020

Bird & Bird se zúčastnila významné transakce ve farmaceutickém průmyslu

Advokátní kancelář Bird & Bird, jež je členem Italsko-české komory, se zúčastnila významné transakce v českém farmaceutickém průmyslu.

Advokátní kancelář, a to skrze svá zastoupení v Praze, Düsseldorfu a Londýně, poskytla právní asistenci Serum Institute of India (SII) při prodeji její české dceřiné společnosti Praha Vaccines a.s. americké skupině Novavax. Transakce se týká závodu na výrobu vakcín, jež se nachází ve středočeské obci Jevany. Hodnota transakce činí zhruba 150 milionů eur, a je tak největší letošní podnikovou akvizicí v české farmaceutickém odvětví.

"Věřím, že Praha Vaccines a Novavax představují ideální doplnění výrobní kapacity a expertního vědění o vývoji inovativní vakcíny, které je v této kritické době životní potřeba," uvedl Cyrus Poonawalla, zakladatel stejnojmenné skupiny, do které SII spadá. Americká skupina Novavax by ve svém české závodě chtěla vyrábět také svou vakcínu proti viru Sars-CoV-2, která se nyní nachází ve fázi klinického testování. Díky akvizici Praha Vaccines by se výrobní kapacita vakcíny mohla zvýšit na jednu miliardu dávek ročně, oznámila Novavax.

Zdroj: www.twobirds.com

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…