Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

24.10.2019

Alitalia: Ministerstvo hospodářského rozvoje schválilo další odklad

Ministerstvo hospodářského rozvoje schválilo další odklad pro představení nabídky na odkoupení letecké společnosti Alitalia. Poslední termín byl stanoven na 15. října.

Ministerstvo schválilo posunutí termínu na 21. listopadu za dvou podmínek. Zaprvé Ministerstvo očekává, že se do jednání mezi investory aktivně vloží nucení správci letecké společnosti. Ministerstvo navíc žádá, aby bylo každý den informováno o vývoji jednání mezi investory. Ti stále nenašli shodu nad novou strategií rozvoje letecké společnosti a složení kapitálu. Italské dráhy a společnost Atlantia, jež by každá měla mít zhruba 35 procent kapitálu nové společnosti, tlačí na leteckou společnost Delta, aby zvýšila svůj podíl nad již oznámených deset procent.

Postupné odklady termínů převzetí letecké společnosti však nejsou bez nákladů pro italský stát. Ve státním rozpočtu na příští rok Ministerstvo financí počítá s poskytnutím dalšího překlenovacího úvěru v hodnotě 350 milionů eur. Nová Alitalia tak bude startovat s celkovým dluhem vůči italskému státu v hodnotě 1,25 miliard eur. Část dluhu bude ale transformována v kapitál, a Ministerstvo financí tak získá 15 procent akcií nové letecké společnosti.

Zdroj: www.mise.gov.it
Zdroj fotografie: Alitalia

Loading…