Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

23.09.2019

Akcionáři banky Carige odsouhlasili navýšení kapitálu

Mimořádná vlná hromada akcionářů janovské banky Carige odsouhlasila navýšení kapitálu. Banka se nachází v nucené správě od začátku letošního roku, poté co na konci loňského roku akcionáři odmítli plán na její záchranu, a hrozila ji nucená likvidace.

S navýšením kapitálu souhlasilo 91% přítomných akcionářů, jež zastupují přes 40% kapitálu banky. «Je jasné, že bylo možné dosáhnout tohoto výsledku díky neúčasti akcionářů z Malacalza Investimenti», uvedl jeden z nucených správců banky, Pietro Modiano. Rodina Malacalza, nejvýznamnější akcionář banky s více než čtvrtinou kapitálu, dlouhodobě nesouhlasí s plány na záchranu Carige. Na rozdíl od prosince loňského roku se však valné hromady nezúčastnila a umožnila tak dosažení hlasovacího kvóra.

Současní akcionáři budou moci upsat 85 ze 700 milionů navýšení kapitálu. Banka navíc vydá i 200 milionů eur dluhopisů. Pozice současných akcionářů se tak výrazně rozmělní ve prospěch Mezibankovního fondu na ochranu vkladů a Centrální pokladny místních spořitelen v Trentinu a Jižním Tyrolsku. Přítomnost Mezibankovního fondu v akcionářské struktuře Carige by měla být jen dočasná. Po ozdravném procesu banky by tato účast měla být prodána buď Centrální pokladně či jinému investorovi.

Zdroj: www.ilsecoloxix.it

Zdroj fotografie: Carige

Loading…