Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

30.03.2022

Airbus si vybral pro Eurodron motor od Avio Aero

Airbus si pro Eurodron vybral jako pohon letecký motor Catalyst, který vyvinuly italská společnost Avio Aero a skupina GE Aviation. Na vývoji motoru se podílelo i České vysoké učení technické v Praze.

Airbus řídí projekt Eurodronu, který má výrazně posílit kapacity evropského zbrojního a leteckého průmyslu v oblasti bezpilotních prostředků. Výsledkem má být dron středně velké velikosti, který bude vhodný pro kontrolní a výzvědné činnosti. Nový motor Catalyst uspěl především díky svým výsledkům v oblasti snížení spotřeby a vysokého výkonu. „Je to velký milník pro růst a samostatnost celého evropského leteckého průmyslu, a také pro ty, kteří léta pracovali na vývoji Catalystu,“ uvedl šéf Avio Aero Riccardo Procacci. V rámci kontraktu se počítá s dodávkou nejméně 120 motorů.

Vývoji a výrobě se věnují italská společnost a skupina GE Aviation, které je součástí. Na vývoji se výrazně podílely pracoviště v Apulii a místní univerzity. Vývoje se zúčastnila také Fakulta strojní ČVUT v Praze a část produkce se uskuteční v pražském závodě GE Aviation.

Zdroj a zdroj fotografie: www.avioaero.com

Loading…