Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

15.10.2024

Richard Kolář, generální ředitel hotelu Alchymist: „Hotelový trh se zotavuje, očekáváme investice.“

 

Alchymist Grand Hotel and Spa, který je členem Italsko-české komory, partří k pilířům luxusního turistického ubytování v Praze. Sází při tom na smysl pro detail, krásné prostory a jedinečné prostředí Malé strany, jak říká v rozhovoru o hotelu a cestovním ruchu v Praze generální ředitel Richard Kolář.

Před několika měsíci jste byl jmenován genrálním ředitelem hotelu Alchymist. Jaké máte cíle v této funkci?

Během bezmála 20 let své existence si hotel vybudoval výjimečné postavení a mým hlavním cílem je nadále posilovat jeho prestiž na pražském trhu. Díky dlouholetým zkušenostem z provozu hotelů, které byly součástí mezinárodních řetězců, ale i hotelů soukromě vlastněných, se snažím v každodenním chodu kombinovat to nejlepší z obou světů. Plánujeme další investice v rámci naší společnosti, a tím budeme postupně rozšiřovat námi poskytované služby v návaznosti na rostoucí obsazenost hotelu.

Hotel má italského majitele, pana Giorgia Bonelliho. Jak se projevuje rukopis majitele a italský styl v chodu hotelu?

Pan Giorgio Bonelli, majitel hotelu, žije v Praze již mnoho let a je skutečným vizionářem a perfekcionistou. Jeho rukopis je patrný v každém detailu hotelu Alchymist, od designu až po celkovou filozofii poskytovaných služeb. Pan Bonelli klade důraz především na vytváření rodinné atmosféry, která souvisí s tradiční italskou pohostinností a vyvoláváním silných emocí. To považuji za zcela klíčové, protože naši hosté, kteří mají bohaté cestovatelské zkušenosti, hledají především unikátní zážitky a emoce, které jim zůstanou v paměti po celý život. Italský styl a smysl pro estetiku jsou jasně viditelné v mnoha prvcích hotelu. Příkladem mohou být benátské štuky, lustry a zrcadla Murano v kombinaci s tradičním českým křišťálem od společnosti Preciosa. Tapety od renomované francouzské firmy Zuber, které dekorují naše restaurace, sbírka umění či italský mramor – to vše odráží jeho lásku ke kultuře a umění.

Hotelový sektor v Praze v posledních dvou letech zažívá oživení po pandemii a konsoliduje se. Jakou strategii má na trhu hotel Alchymist, který patří do prémiové části sektoru?

Máte naprostou pravdu, v posledních dvou letech jsme skutečně svědky oživení hotelového trhu v Praze, což přináší jak nové příležitosti, tak i výzvy. Naším hlavním cílem je dále zvyšovat úroveň personalizovaných služeb, které nás výrazně odlišují od konkurence, což přispívá k budování dlouhodobé dobré reputace hotelu a posiluje loajalitu našich hostů. V dnešní době hosté nehledají pouze ubytování, ale především komplexní zážitek, který je spojen s autenticitu, propojení s místní kulturou a udržitelností – což je velmi aktuální téma.

Ve specifické situaci se nacházel sektor svateb, na který váš hotel hodně sází. V jaké je nyní situaci tato část turistického trhu?

V letošním roce zaznamenáváme postupné oživení zájmu o svatby, což zcela jistě souvisí s celkovým návratem turistického ruchu během posledních let. Svatby vždy byly a nadále jsou nedílnou součástí našich služeb. Díky tomu, že kombinujeme nabídku a disponujeme konferenčními prostory, jsme velmi flexibilní a dokážeme se přizpůsobit různým požadavkům našich klientů.

Genius loci Malé Strany, kde se náš hotel nachází, dodává svatebním obřadům jedinečnou atmosféru. Historická elegance a blízkost ikonických pražských památek činí náš hotel ideálním místem pro páry, které hledají nezapomenutelné a romantické prostředí pro svůj výjimečný den.

Na příští rok plánujeme exkluzivní rozšíření naší svatební nabídky, ale to si zatím ponechám jako malé tajemství.

Hotel Alchymist otevřel novou rezidenci. Co vás vede k dalšímu rozšíření vašich ubytovacích kapacit?

Počátkem května letošního roku jsme po delší provozní přestávce znovu otevřeli Alchymist Prague Castle Suites – rezidenci s bohatou historií, která nabízí pouze osm pokojů a apartmánů, a tím poskytuje nadstandardní úroveň služeb s důrazem na zcela osobní přístup k hostům. Celé prostředí je navíc obklopeno sbírkou umění od starých mistrů. Naše rozhodnutí pro znovuotevření a rozšíření ubytovacích kapacit vychází z naší snahy poskytovat maximální komfort a exkluzivitu pro nejnáročnější klientelu. Praha je vnímána jako vysoce lukrativní destinace, a my proto nabízíme prvotřídní servis a osobní přístup v prostředí, které je privátní a téměř rodinné. Příkladem je služba butlera, chcete-li komorníka, který je hostům rezidence k dispozici po celý den. Rezidence je navíc vybavena saunou, jacuzzi a fitness centrem, to vše je umocněno výjimečnou polohou v blízkosti Pražského hradu.

Hlavní aktivitou hotelu jsou zřejmě individuální turisté, kteří navštěvují Prahu. Snažíte se však nějak svou aktivitu diverzifikovat, například nabídkou pro firmy?

Individuální turisté tvoří významnou část naší klientely. Nicméně v rámci naší strategie klademe také důraz na rozvoj korporátního segmentu, který v posledních letech opět zaznamenává oživení.

Nemalou roli v tom hraje naše spolupráce s Italsko-českou obchodní komorou. Mám-li být zcela konkrétní, tak kromě ubytování nabízíme exkluzivní možnosti pořádání konferencí a eventů v prostorách našeho hotelu. Disponujeme třemi zasedacími místnostmi, které pojmou až 150 hostů, a krásnou venkovní zahradou, jež je opravdovou oázou. Jako velkou přidanou hodnotu našeho hotelu vnímám naše Ecsotica Spa s bazénem, které poskytuje ideální prostor pro relaxaci a odpočinek po náročném pracovním dni – a to přímo v historickém srdci Prahy.

Závěrem bych rád zmínil zajímavost, která stojí za názvem našeho hotelu. „Alchymist“ odráží fascinaci alchymií a její snahu transformovat běžné materiály ve zlato. Tato filozofie nás inspiruje k vytváření jedinečných a nezapomenutelných zážitků pro naše hosty, přičemž každý aspekt naší nabídky je promyšlený s cílem přeměnit běžný pobyt na výjimečný zážitek, který si naši hosté odnesou jako cennou vzpomínku.

Zdroj  a zdroj fotografie: CAMIC / Alchymist Grand Hotel & Spa

Loading…