Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

16.09.2024

Rohan Design District uspořádal svůj první festival se silnou italskou stopou

Spolek Rohan Design District uspořádal od 12. do 14. září svůj první festival designu a architektury.

V uplynulých letech se v okolí Rohanského ostrova usadila řada firem působících v oboru designu, architektury či developmentu. Odtud vznikla myšlenka založit spolek. „Spolek jsme založili proto, abychom mohli prosazovat společné zájmy firem, showroomů a galerií zabývajících se designem a architekturou. A to především v oblasti Rohanského nábřeží v Praze 8,” uvedl člen vedení organizace Lukáš Školoud, CEO společnosti ELITE BATH+KITCHEN, jež je členem Italsko-české komory.

Firmy z této oblasti, které organizovaly festival zaměřený na jejich činnosti s návštěvami showroomů, jsou ELITE BATH + KITCHEN, ALUKOV, DECOLAND a IDEALAB.

„Chceme, aby Rohan Design District každý rok ukázal, co se v této oblasti vytváří, nejen v oblasti designu, ale i architektury,“ uvedl další člen vedení spolku Miloslav Kolařík, který je spolumajitelem dovozců kvalitního nábytku Decoland či Nautilus interior service, jež je členem Italsko-české komory.

První ročník festivalu nesl výraznou stopu italského designu, který byl dobře zastoupen v nabídce zapojených firem. Mezi hlavními hosty festivalu byl známý italský architekt Carlo Berarducci, který přednesl přednášku o brutalistické architektuře v Itálii. Součástí projektu byla také přednáška studia Barbora Léblová interiors & architecture, člen Camic, o historii italského designu od 50. let až po současnost.

Italsko-česká obchodní komora měla tu čest být partnerem projektu, spolu s několika dalšími členy komory, jako jsou Mattoni 1874 a Zátiší Group.

Zdroj a zdroj fotografie: https://rohandesigndistrict.cz/

Loading…