Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

29.07.2024

Deloitte: ceny rezidenčních nemovitostí v Praze se vrátily k růstu

Ceny rezidenčních nemovitostí v Praze se vrátily k růstu. Ukazují to údaje zveřejněné společností Deloitte v rámci jejího Real Indexu.

Podle údajů Deloitte sesbíraných na základě smluv vložených do katastru se ceny rezidenčních nemovitostí v Praze v prvním čtvrtletí zvýšily o 2,6% na 124.900 korun za metr čtvereční. Meziročně se průměr cen zvýšil o 8.000 korun za metr čtvereční. V Praze 1 ceny bytů a domů vzrostly na bezmála 200.000 korun za metr čtvereční a v Praze 2 dosáhly v průměru 147.300 korun za metr čtvereční. Nadprůměrné jsou ceny v nových realitních projektech.

V krajských městech v ČR se ceny rezidenčních nemovitostí v průměru zvýšily o 4%. Regionální výkyvy jsou značné – v Jihlavě a Pardubicích ceny klesly o zhruba deset procent, v Liberci vzrostly o osm procent. „Momentální situace na realitním trhu potvrzuje, že trend poklesu, který před více než rokem odstartovala vysoká inflace i růst cen energií, zvyšování úrokových sazeb i cen stavebních prací, je definitivně u konce,” uvedl Petr Hána z Deloitte.

Zdroj a zdroj fotografie: https://www2.deloitte.com/content/dam/Deloitte/cz/Documents/real-estate/Real-index-1Q-2024.pdf

Loading…