Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

10.07.2024

Maximilian Hotel se snaží oslovit místní klientelu svou restaurací a prostory

 

Maximilian Hotel, člen Italsko-české komory, je butikový hotel, který se nachází nedaleko od Staroměstského náměstí. Zařízení, který je spolu s dalším pražským hotelem součástí rakouské rodinné skupiny, nám představila ředitelka Sonia Messina. "V hotelu jsem začala pracovat jako stážistka," říká manažerka čtyřhvězdičkového hotelu. Jejím cílem po obnovení turistického ruchu po pandemii covidu-19 je přilákat místní zákazníky. "Jsme klenot, který stále čeká na objevení," říká.

Hotel má asi 70 pokojů a v roce 2019 prošel kompletní rekonstrukcí. Kromě prostor typických pro hotelové zařízení nabízí zasedací a konferenční místnosti a krytou zahradu. "Z hlediska soukromých akcí toho umíme hodně. Naše manažerka je v tomto ohledu velmi flexibilní," vysvětluje ředitelka Sonia Messina. V hotelu se již konalo několik významných firemních akcí, jako jsou obchodní setkání, tiskové konference nebo výstavy produktů. "Máme stálé zákazníky mezi firmami, které k nám každoročně jezdí pořádat své akce, a díky šeptandě se o nás dozvídají i nové společnosti," zdůrazňuje Sonia Messina. Nyní se hotel snaží pořádat více večerních akcí, jako jsou narozeninové oslavy, ochutnávky vín nebo večeře s přáteli a kolegy z práce.

Hotel se také snaží posílit svou pozici mezi místní klientelou. Kromě prostor pro pořádání akcí sází především na vlastní restauraci, Brasserii Maximilian. "Brasserii lze vnímat jako zcela oddělený produkt od hotelu a zákazníci si samotného hotelu skoro ani nevšimnou," říká Sonia Messina. Brasserie se zaměřuje na mezinárodní kuchyni založenou na kvalitních čerstvých produktech a dobrém výběru vín pro různé příležitosti. "Mezi zákazníky se osvědčují naše tapas a aperitivy. Máme však i sofistikovanější pokrmy pro večeře nebo polední menu," zdůrazňuje rozmanitost nabídky Sonia Messina.

Hotel Maximilian se nachází v Haštalské ulici, přímo v historickém centru Starého Města, v pěší vzdálenosti od hlavních památek. Jedná se o klidnou lokalitu, přestože se nachází v blízkosti tepny pražského nočního života. "Hosté hotelu či brasserie nevnímají, že jsme jen pár kroků od Dlouhé ulice. Ve srovnání s nočními kluby je naše oblast klidnější a kultivovanější, podniky tu mohou nabízet sklenku prosecca nebo ústřice. Turisté, kteří vyhledávají bujarý noční život, proto nemají důvod sem chodit," říká ředitelka hotelu.

Hotel Maximilian také zaznamenává oživení cestovního ruchu, které v Praze probíhá. Důležitou roli mají četná partnerství s firmami. Na hotel příliš nedoléhá nedostatkem asijských a ruských zákazníků. "Našimi hlavními trhy jsou Spojené státy, Německo a Velká Británie," upřesňuje ředitelka. Na straně leasure customer má stále velký význam šeptanda mezi spokojenými zákazníky, která je podle Soni Messiny silnější než mnohé propagační akce nebo kampaně na sociálních sítích. "Cílem zůstává zákazník, jeho zážitek a spokojenost," vysvětluje Sonia Messina přístup, kterým se řídí celý personál hotelu.

Zdroj: CAMIC

Zdroj fotografie: Maximilian Hotel

Loading…