Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

02.07.2024

Vyhlídky italského exportu jsou pozitivní

Vyhlídky italského exportu na letošní a příští rok jsou pozitivní. Ukazují to odhady italské finanční instituce na podporu exportu SACE.

V letošním roce SACE předpovídá, že objem italského exportu vzroste o 3,7% na 650 miliard eur a v příštím roce pak o 4,5% na 679 miliard eur. Pro italský export zůstávají zásadním trhy Německo, Francie či Spojené státy, výrazný růst se však očekává na některých dynamických trzích mimo EU, jako jsou Brazílie, Vietnam, Čína či Saúdská Arábie.

Výrazně lepších výsledků v exportu dosahují firmy, jež implementovaly technologie Průmyslu 4.0 a které v tomto směru vzdělávají i své zaměstnance. Vedle toho má výrazný potenciál také vývoz technologií pro nízkouhlíkovou ekonomiku. Toto odvětví by mělo růst dvouciferným tempem a v roce 2025 dosáhnout objemu 50 miliard eur.

Zdroj: https://www.sace.it/media/comunicati-e-news/dettaglio-comunicato/l-export-arriver%C3%A0-a-679-miliardi-di-euro-entro-il-2025.-sace-presenta-il-doing-export-report-2024--l-era-delle-imprese-%C3%A8-oggi.-e-sace-c-%C3%A8

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…