Dovolujeme si vás pozvat na druhé setkání CAMIC EAT & MEET, sérii akcí, které neformálním způsobem rozšíří vaši profesní síť při poznání autentické italské kuchyně. Každý večer si budeme vyprávět o kuchyni vybraného regionu s následnou degustační večeří.
Téma večera: „Objevte Sardinii“
Host: Ichnusa Botega Bistro, člen Camic. Sardská restaurace nacházející se mezi Vltavou a Petřínem, představuje autentický kousek Sardinie v srdci Prahy, nabízející kulinářské tradice této ostrovní destinace milované po celém světě. Antonello Pranteddu, bývalý manažer v mezinárodní společnosti, založil Ichnusu v roce 2009, aby si mohl splnit svůj sen. Od té doby se tento podnik stal oblíbeným místem, nabízejícím zákazníkům autentický zážitek ze sardské kuchyně, založené na použití čerstvých a originálních ingrediencí. Skládá se z aromatických bylin až po zralé sýry, od extra panenského olivového oleje po kvalitní maso a rýži torrone z Aritza. Každé její podávané jídlo odráží bohatství a rozmanitost materiálního i nemateriálního kulinářského dědictví Sardinie, kdy kuchaři z Ichnusa interpretují pestrou sardskou kuchyni rovnováhou mezi tradicí, kreativitou a moderností. www.ichnusa.business.site
Datum: 7. března od 18:30 hod. (doba trvání cca 2 hod.)
Místo: Ichnusa Botega Bistro, Plaská 5, Praha 5 (maps).
Možnost účasti: pro členy Camic za 1.750 Kč (bez DPH). Maximální počet účastníků je 14 osob.
Menu:
antipasti
- koláč panada s jehněčím a artyčoky
- burrida – pokrm z omáčky žraločka máčky skvrnitého
Spéra Vermentino di Gallura docg 2021
primi piatti
- semolinové těstoviny fregola s chobotničkou moscardino
- domácí těstoviny culurgiones plněné směsí pecorina a máty
Nativo-isola dei nuraghi Igt 2018
secondi piatti
- jehněčí na sardském víně cannonau
- humr alla catalanya
Arcanos Cannonau di Sardegna
dezert
- savoiardo sardo s tiramisovým krémem
Registrace: Jan Šesták, jan.sestak@camic.cz / +420 606 076 989.