Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

10.01.2024

Lufthansa předložila Evropské komisi ústupky ohledně akvizice ITA Airways

Lufthansa předložila Evropské komisi některá opatření, která je ochotná přijmout v případě akvizice části kapitálu letecké společnosti ITA Airways.

„Během hodnocení Evropské komise akvizice podílu v ITA Airways skupina Lufthansa nabídla ústupky,“ uvedla skupina s tím, že tak učinila tento týden. Ohledně nabízených opatření ale nebyla konkrétnější. Mohla by se však vzdát některých slotů, aby nedocházelo k příliš velké koncentraci na konkrétních trzích. Termín pro vyhodnocení transakce ze strany Bruselu se tím posunul na konec ledna.

Evropská komise v současnosti hodnotí transakci, v rámci které by německá letecká skupina získala 41% kapitálu italské společnosti ITA, kterou v současnosti vlastní italský stát. Řím se rozhodl pro vstup Lufthansy do kapitálu italské společnosti loni v létě. Později by se Lufthansa mohla stát většinovým akcionářem italského leteckého přepravce.

Zdroj: https://www.ansa.it/english/news/2024/01/09/concessions-made-to-ec-over-ita-airways-deal-lufthansa_ef556566-f432-4ca7-86ab-10bfe5c9cb18.html

Zdroj fotografie: ITA Airways

Loading…