Alespoň jednou michelinskou hvězdou se v Itálii může pochlubit skoro 400 restaurací.
Gastronomický průvodce Michelin tento týden představil letošní vydání svého známého bedekru. I letos počet restaurací, které se mohou pochlubit nejznámějším gastronomickým oceněním, vzrostl. Celkově jich je 395. „Je to rekordní ročník, který ukazuje na talent a kvalitu italské gastronomie,“ uvedl šéf pro mezinárodní aktivity Michelin Guides Gwendal Poullennec.
V kategorii restaurací, které mají jednu hvězdu, přibylo 26 podniků a u dvouhvězdičkových restauracích pak 5. Nejvyšší ocenění, tři michelinské hvězdy, potvrdilo všech 11 stávajících restaurací, ke kterým přibyli další dva ocenění - Atelier Moessmer Norbert Niederkofler v jihotyrolském Brunecku a Quattro Passi v Neranu,na amalfitánském pobřeží.