Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

31.10.2023

Italská vládní koalice dojednala změny v daních pro příští rok

Italská vládní koalice dojednala změny v daních pro příští rok. Nejvýznamnější zásahy se týkají daně z příjmu fyzických osob a krátkodobých nájmů.

Vládní koalice se dohodla, že sníží v příštím roce počet sazeb ze čtyř na tři. Z příjmů do 28.000 eur ročně se bude platit daň ve výši 23%, u příjmů do 50.000 eur bude sazba 35% a v případě příjmů nad 50.000 eur pak 43%. Částečný výpadek výnosu, který způsobí spolčení první a druhé nejnižší sazby chce vláda kompenzovat například omezením daňových slev a odpočtů pro lidi s vyššími příjmy.

Daň z krátkodobého nájmu do 30 dní se pak zvýší z 21% na 26%, pokud majitel pronajme nemovitost nebo její část, kde bydlí. V případě nemovitosti, kde má i bydliště zůstane sazba na 21% jako u dlouhodobých nájmů. Povinné bude také identifikační číslo pronajímané nemovitosti, které bude nutné uvést na inzerátech. To má podle navrhovatelů omezit turistické pronájmy načerno.

Zdroj: https://www.corriere.it/economia/tasse/cards/dal-taglio-canone-rai-incentivi-le-imprese-che-assumono-ecco-manovra/tre-sole-aliquote-irpef-sgravio-quattro-miliardi.shtml

Zdroj fotografie: governo.it

Loading…