Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

12.09.2023

Itálie si stěžuje, že Brusel řeší akvizici letecké společnosti ITA nadměrně dlouho

Italští politici si stěžují, že Evropská komise zdržuje zdlouhavým přezkoumáváním vstup německého dopravce Lufthansa do kapitálu italské letecké společnosti ITA Airways. Operace totiž podléhá schválení unijních orgánů.

Podle italských vládních politiků trvá řízení o povolení akvizice nadměrně dlouho. „Je kuriózní, že komise blokuje řešení problému ITA,“ řekla o víkendu italská premiérka Giorgia Meloni. Ministr zemědělství, Francesco Lollobrigida uvedl, že doufá v co nejrychlejší řešení akvizice. V obdobném duchu se pak vyjádřil i ministr dopravy Matteo Salvini.

V Bruselu však výtky o zpoždění odmítají. Podle Evropské komise obě společnosti zatím žádnou kapitálovou operaci totiž nenotifikovaly. Italské ministerstvo financí však uvedlo, že průtahy se týkají fáze před notifikací, kterou údajně komise přezkoumává velmi pozorně. Transakci dojednanou na konci května by společnosti chtěly uzavřít do konce roku.

Zdroj: https://www.ansa.it/sito/notizie/economia/aziende/2023/09/10/ue-ancora-nessuna-notifica-sullaccordo-ita-lufthansa_2acc7295-0fbb-462b-aeee-4d99e1f62cc0.html

Fonte fotografia: Wikimedia

Loading…