Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

15.07.2023

Jižní Morava a Furlánsko dostaly unijní ceny za podporu firmám

Jižní Morava a Brno společně s italským regionem Furlánsko Julské Benátsko dostaly cenu od evropského výboru regionů za jejich podporu firmám. Cenu European Entrepreneurial Region dostalo i portugalské město Famalicão.

Furlánsko Julské Benátsko dostalo cenu za svou snahu „přeměnit svůj výrobní a průmyslový systém podle paradigmatu průmyslu 5.0“. „Jedná se o mimořádně významné ocenění, protože svědčí o snaze regionu vybudovat udržitelný územní systém, který se obrací na ekologický i digitální přechod,“ uvedl předseda krajské rady Massimiliano Fedriga.

Jižní Morava a Brno dostaly ocenění za svou snahu stát se sídlem globálně úspěšných firem díky celé řadě opatření na podporu mladých podnikatelů či start-upů a pro spolupráci s velkými firmami. Region podporuje spolupráci mezi firmami, univerzitami a neziskovým sektorem. „Můžeme při tom spoléhat na silná odvětví, jako jsou elektronová mikroskopie nebo IT, zejména pak vývoj her nebo kybernetická bezpečnost,“ uvedl předseda krajské rady Jan Grolich.

Zdroj a zdroj fotografie: cor.europa.eu

Loading…