Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

01.09.2022

Itálie začne exkluzivní jednání o privatizaci ITA s fondem Certares

Itálie začne exkluzivní jednání o privatizaci letecké společnosti ITA s americkým fondem Certares, který chce na transakci spolupracovat s leteckými společnostmi Air France a Delta. Ve středu to oznámilo italské ministerstvo financí.

V privatizaci letecké společnosti se jedná o určité překvapení. Podle tisku byla dlouhodobým favoritem privatizace aliance společnosti MSC a německé aerolinky Lufthansa. Podle ministerstva financí však fond Certares podal nabídku, která lépe odpovídala požadavkům výnosu, který odprodej kapitálu italské společnosti zahájil.

Není však jisté, zda k odprodeji většiny kapitálu vůbec dojde. Ministerstvo uvedlo, že transakce se uskuteční, pokud výsledek jednání naplní očekávání veřejného akcionáře. Privatizace už má skluz několik měsíců. Některé strany navíc kabinet demisi premiéra Maria Draghiho vyzvaly, aby privatizaci přenechal vládě, která vzejde z předčasných voleb na konci září.

Zdroj: https://www.mef.gov.it/ufficio-stampa/comunicati/2022/Per-cessione-Ita-trattativa-in-esclusiva-con-consorzio-formato-da-Certares-Delta-e-Air-France-Klm/

Zdroj fotografie: ITA

Loading…