Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

22.08.2022

Generali Česká pojišťovna se vrátila do čela českého pojišťovacího trhu

Generali Česká pojišťovna, která je členem Italsko-české komory, byla v čele českého pojišťovacího trhu v druhém čtvrtletí letošního roku. Ukázaly to údaje České asociace pojišťoven.

V druhém čtvrtletí na společnost připadala zhruba čtvrtina českého pojišťovacího trhu, což byl nejvyšší podíl mezi společnosti aktivními v České republice. Lepších výsledků dosahuje Generali Česká pojišťovna tradičně v neživotním pojištění, kde se za prvních šest měsíců předepsané pojistné na celém trhu zvýšilo o deset procent na více než 55 miliard korun. Méně dynamický byl růst životního pojištění, kde se předepsané pojištění meziročně zvýšilo o tři procenta na celkový objem 25 miliard korun.

Celkově tak český pojišťovací trh vzrostl v prvním pololetí letošního roku o 7,8 procenta na více než 80 miliard korun. Pojišťovací společnosti ale čelily menším dopadům katastrofických událostí, jako bylo vloni například tornádo na jihu Moravy. Celková hodnota nahlášených škod na majetku činila v prvním pololetí 8,2 miliardy korun.

Zdroj: www.opojisteni.cz

Zdroj fotografie: Generali

Loading…