Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

25.07.2022

Itálie patří k lídrům kosmických technologií

Itálie patří k hlavním dodavatelům kosmických technologií v západním světě. Napsal to ekonomický deník Il Sole 24 Ore s odkazem na studii bankovní skupiny Intesa Sanpaolo.

Analytici předpokládají, že se obrat ekonomických aktivit souvisejících s vesmírem, který dosahoval v roce 2021 zhruba 370 miliard dolarů, se do roku 2040 zněkolikanásobí. Itálie je při tom v pozici, kdy může z tohoto růstu výrazně těžit. Po USA, Francii a Německu je čtvrtým největším západním dodavatelem kosmických technologií. „Italský podíl na světovém obchodě činí tři procenta, v tomto odvětví ale dosahuje 6,9 procenta“ poukázal hlavní ekonom banky Intesa Sanpaolo Gregorio de Felice. Itálie také drží přes čtyři procenta patentů v odvětví, což je pátý nejvyšší údaj.

Italské kosmické odvětví tvoří firmy všech velikostí. Vedle velkých a středních podniků je v odvětví aktivních na 300 malých a mladých dynamických firem, které se snaží proniknout na zahraniční trhy, a to hlavně na ten americký. Jedná se o firmy, které se věnují úzce vymezeným a vysoce specializovaným oblastem.

Zdroj: www.ilsole24ore.com

Zdroj fotografie:  ESA

Loading…