Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

27.05.2022

Brusel schválil Dohodu o partnerství s Českou republikou

Brusel schválil novou Dohodu o partnerství s Českou republikou. Krok otevírá dveře k čerpání evropských fondů vyčleněných pro programové období 2021-2027. Informovalo o tom Ministerstvo místního rozvoje.

V novém programovém období bude Česká republika moci čerpat zhruba 550 miliard korun, které půjdou na podporu inovacím, rozvoje regionů a dopravní infrastruktury nebo ekologickému přechodu. Česká republika je mezi prvními zeměmi, kterým Brusel dohodu schválil. “Podařilo se nám dosáhnout zásadního milníku, který nám umožní ještě na začátku léta otevřít množství výzev,” uvedl ministr místního rozvoje Ivan Bartoš.

Mezi novými operačními programy, které financují evropské fondy, je také OP TAK, který se zaměřuje na podniky. Program bude mít k dispozici zhruba 80 miliard korun, které půjdou na podporu inovacím, snižování dopadu na životní prostředí a digitalizaci firem. Správce programu, Ministerstvo průmyslu a obchodu, počítá se spuštěním prvních výzev v červenci. Mělo by se jednat například o podporu inovacím či opatřením na úsporu energií ve firmách.

Zdroj a zdroj fotografie: www.mmr.cz

Loading…