Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

24.05.2022

MZV: zájem Čechů o cestování do zahraničí bude letos enormní

Podnikatelé v cestovním ruchu letos v létě očekávají „enormní zájem“ Čechů o cesty do zahraničí. Uvedl to Černínský palác po pracovním setkání mezi zástupci ministerstva zahraničí a cestovních agentur a kanceláří.

„Jsem rád, že se po dvou letech turistického útlumu vrací čeští i zahraniční turisté k cestování,“ prohlásil ministr zahraničí Jan Lipavský. Jeho ministerstvo během léta posílí svou konzulární síť v evropských zemích ve Středomořském regionu a v Bulharsku, což jsou oblíbené destinace Čechů pro trávení letní dovolené. Ministerstvo bude i nadále informovat o pandemických opatřeních, jež platí v jednotlivých zemích.

„Situace se po covidové pauze stabilizovala a Češi opět začínají mít zájem o cestování,“ uvedl prezident Asociace českých cestovních kanceláři a agentur Roman Škrabánek. „Poptávka tu je a je vyšší než v roce 2021,“ potvrzuje člen představenstva Italsko-české komory pro oblast cestovního ruchu a spolumajitel cestovní kanceláře Sardegna Travel Antonio Costantino, podle kterého ale úroveň stále není na hodnotách před pandemií. Co se týče nabídky dovolených na Sardinii „ceny jsou srovnatelné s loňským rokem“. Zdražení ale lze očekávat hlavně v oblasti pohonných hmot a dopravy.

Zdroj: Camic, www.mzv.cz

Zdroj fotografie: www.mzv.cz

Loading…