Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

16.05.2022

Respirátory jsou nadále povinné na letech z a do Itálie

Nošení respirátorů FFP2 je nadále povinné na letech z a do Itálie, a to navzdory novým unijním pravidlům. Uvedlo to italské ministerstvo zdravotnictví.

Dnes, v pondělí 16. května, vstupují v platnost nová pravidla vydaná Evropským střediskem pro kontrolu a prevenci nemocí (ECDC) a Agenturou Evropské unie pro bezpečnost letectví (EASA). Nová pravidla již nepočítají s plošnou povinností nosit na palubě letadel roušky, ačkoliv ochranu úst a nosu se nadále doporučuje lidem z rizikových skupin vůči covidu-19.

Z nových pravidel ale mají výjimku země, kde stále povinná rouška v dopravě platí. To je právě případ Itálie. „Do 15. června platí nařízení (ministra zdravotnictví Roberta) Speranzy, které zavádí povinnost nosit ochranné prostředky ve veřejné dopravě, a to včetně letadel,“ uvedlo ministerstvo zdravotnictví s tím, že povinnost platí pro lety, které z Itálie startují, ale také pro ty, které v zemi končí. Podle informací italského tisku by však povinnost neměla být prodloužena po 15. červnu.

Zdroj: www.rainews.it

Zdroj fotografie: adr.it

Vlastnosti:

#Respirátory FFP2
Loading…