Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

25.04.2022

Většina lidí je v práci spokojená, klíčový je postoj zaměstnavatele

Většina českých zaměstnanců je v práci spokojená, zásadní vliv na tom má postoj zaměstnavatele. Ukázal to průzkum agentury Grafton Recruitment, jež je členem Italsko-české komory.

Se svým zaměstnáním je spokojeno zhruba 75 procent lidí. Údaj se meziročně výrazně nezměnil, největší spokojenost vykazují lidé v IT sektoru a v podnikových službách. Místo toho zhruba 22 procent lidí si aktivně hledá nové zaměstnání. Zhruba polovina zaměstnanců se pak změně nebrání v případě, že by dostali atraktivní nabídku.

Mezi hlavními faktory, které přispívají k růstu spokojenosti, je náplň práce, kolegové a postoj zaměstnavatele. Zhruba 60 procent zaměstnavatelů si myslí, že mají vstřícného zaměstnavatele, a to například v oblasti sladění osobního a pracovního života. „Lidé, kterým zaměstnavatel vychází vstříc, mají svou práci rádi a méně touží po změně zaměstnání. Podpora se pak zaměstnavatelům vrací také v podobě vyšší spokojenosti a loajality zaměstnanců,“ uvedl ředitel agentury Martin Malo. Zhruba dvě třetiny lidí si myslí, že jejich finanční ohodnocení není dostatečně, což je jedním z hlavních faktorů pro změnu pracovního místa.

Zdroj a zdroj fotografie: www.grafton.cz

Loading…