Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

14.04.2022

Ceny rezidenčních nemovitostí zaznamenaly prudký růst

Ceny rezidenčních nemovitostí zaznamenaly v České republice na konci loňského roku prudký růst. Ukazují to údaje evropského statistického úřadu Eurostat.

V posledním čtvrtletí loňského roku ceny bytů meziročně vzrostly o 26 procent. Jednalo se o nejsilnější růst zaznamenaný v celé Evropské Unii. Ve srovnání s předchozím kvartálem ceny vzrostly o zhruba šest procent. Dynamika cen po celý loňský rok zrychlovala. V prvním čtvrtletí meziroční růst dosahoval 13 procent.

Ve srovnání s rokem 2010 se ceny bytů zvýšily o 110 procent, což byl pátý nejvyšší údaj v celé unii. Nájmy se od té doby zvýšily o zhruba třetinu.

Údaje Eurostatu potvrzuje i Real Index agentury Deloitte, který sleduje vývoj cen v krajských městech. Ceny bytů se meziročně zvýšily zhruba o pětinu a dosáhly průměru 87.700 korun za metr čtvereční. Nejdražším městem je i nadále česká metropole s průměrem 113.500 korun za metr čtvereční. Praha přitahuje zhruba šedesát procent realitního trhu. Objem transakcí na závěru roku se zvýšil z 33,6 na zhruba 40 miliard korun.

Zdroj a zdroj fotografie: ec.europa.eu

Loading…