Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

07.04.2022

V čele italských miliardářů zůstal Giovanni Ferrero

V čele italských miliardářů zůstává Giovanni Ferrero, šéf stejnojmenné potravinářské skupiny. Uvedl to ve svém žebříčku magazín Forbes.

V celosvětovém žebříčku dolarových miliardářů se Giovanni Ferrero nachází na 36. místě a na devátém místě v Evropě. Hodnotu jeho majetku Forbes odhaduje na 36,2 miliardy eur. Na 52. světovém místě se nachází druhý nejbohatší Ital – prezident skupiny EssilorLuxottica Leonardo del Vecchio. Jeho majetek má podle magazínu hodnotu kolem 27 miliard dolarů, o dvě miliardy více než před rokem. Na třetím místě je Giorgio Armani, šéf stejnojmenné módní skupiny. Celkově je v žebříčku 52 italských dolarových miliardářů. Jejich celkový majetek dosáhl hodnoty 194,5 miliardy dolarů, o deset miliard méně než v roce 2021.

V čele žebříčku Forbesu je americký podnikatel Elon Musk. Podle magazínu jeho majetek je ještě o 15 miliard dolarů vyšší než majetek všech italských miliardářů. Následují šéf Amazonu Jeff Bezos a francouzský podnikatel v luxusním odvětví Bernard Arnault. Mezi českými miliardáři je první po smrtí svého muže Renáta Kellnerová. Její majetek Forbes odhadl na 16,6 miliardy dolarů.

Zdroj: forbes.it

Zdroj fotografie: Ferrero

Loading…