Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

21.03.2022

Skupina Radovana Vítka odložila expanzi v Itálii

Nemovitostní skupina českého miliardáře Radovana Vítka odložila svou expanzi v Itálii. Vyplývá to z výroční zprávy společnosti Next Re Siiq, skrze kterou Vítek v Itálii působí.

Společnost Next Re Siiq, jejíž akcie se obchodují na italské burze, počítala letos s navýšením  kapitálu o alespoň jednu miliardu eur. Společnost se však rozhodla, že operaci odloží o rok, protože na trhu „nejsou vhodné podmínky“ pro finanční operaci. Podle ní stále působí negativní vlivy způsobené epidemií covidu-19, ke kterým se přidaly dopady války na Ukrajině. Letos tak Next Re Siiq počítá s navýšením kapitálu o 80 milionů eur. Navýšení o miliardu eur by se mohlo uskutečnit do konce příštího roku.

Next Re Siiq se chce stát největší společností svého druhu v Itálii. Radovan Vítek je v současnosti aktivní v několika italských městech. Nejrozsáhlejší zájmy má zřejmě v Římě, kde odkoupil řadu aktiv od místních developerů, jež se nacházeli ve finančních obtížích. Do společnosti vstoupil vloni jako minoritní akcionář významný italský realitní investor DeA Capital. Celková aktiva společnosti dosahují hodnoty zhruba 122 milionů eur.

Zdroj a Zdroj fotografie: www.nextresiiq.it

Loading…