Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

17.03.2022

Ceny rezidenčních nemovitostí v Itálii rostly o více než dvě procenta

V loňském roce ceny rezidenčních nemovitostí v Itálii vzrostly o více než dvě procenta. Uvedl to Italský statistický úřad.

Index cen rezidenčních nemovitostí (IPAB) se v roce 2021 zvýšil o 2,5 procenta. „V roce 2021 se ceny nemovitostí zakoupených domácnostmi zvýšily druhým rokem po sobě a byl to největší růst od roku 2010, kdy je veden index IPAB,“ uvedli italští statistici. Lepší dynamiku měly ceny nových nemovitostí, které se meziročně zvýšily o 3,8 procenta. Byty ve staré zástavbě, které tvoří 80 procent trhu, se zhodnotily o 2,3 procenta.

Růst cen nemovitostí v Itálii patří k nejnižším v Evropské unii. Ve srovnání s rokem 2010 jsou ceny nižší o 13 procent. Pokles je způsoben nemovitostmi ve staré zástavbě, jejichž ceny klesly o pětinu. Nové nemovitosti zaznamenaly růst cen o 7,6 procenta.

Dynamika cen byla silnější na severu a ve středu Itálii. Mezi velkými městy zaznamenal nejsilnější dynamiku Milán s růstem cen o 4,1 procenta. V Římě se nemovitosti zhodnotily o 2,5 procenta a v Turíně stagnovaly.

Zdroj: www.istat.it

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…