Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

10.03.2022

Italská vláda zastavila prodej výrobce dronů čínským investorům

Italská vláda se rozhodla  využít svých pravomocí a zastavit prodej společnosti Alpi Aviation, která se zabývá výrobou dronů, čínským investorům. Uvedl to italský tisk.

Společnost Alpi Aviation vyrábí drony a další letecké výrobky, jež mají i vojenské účely, a mezi zákazníky jsou i italské bezpečnostní složky. Firmu chtěl koupit hongkongský investor, který podle informací italské vlády je spojený s čínskými státními firmami. Podle italských úřadů hlavní cílem akvizice nebyl další rozvoj společnosti, ale převzetí jejího know-how a přesunutí výroby do Číny.

Stávající majitelé společnosti nyní čelí vyšetřování, protože údajně nedostáli své povinnosti a a nenahlásili akvizici k posouzení vládě. Právní zástupci majitelů ale tvrdí, že transakce byla transparentní a v souladu se zákonem.

Italská vláda má pravomoc zablokovat transakce, jež by vedly k odchodu citlivých technologiích ze země. Kabinet premiéra Maria Draghiho již jednou využil tuto svoji pravomoc a zablokoval prodej firmy Lpe, která se specializuje na technologie pro výrobu polovodičů, do čínských rukou.

Zdroj: www.corriere.it

Zdroj fotografie: governo.it

 

Loading…