Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

03.03.2022

Stellantis chce od roku 2030 prodávat v Evropě jen elektroauta

Automobilový koncern Stellantis chce v Evropě prodávat od roku 2030 výlučně automobily s elektrickým pohonem. Koncern to uvádí ve své nové strategii Dare Forward 2030.

Do roku 2030 chce mít skupina v nabídce alespoň 75 modelů elektroaut s baterií a prodávat alespoň pět milionů těchto aut ročně. V Evropě chce koncern prodávat od roku 2030 výlučně tento druh aut, zatímco na americkém trhu by měly představovat alespoň 50 procent prodejů. Do roku 2038 má automobilka cíl bezuhlíkové nabídky vozů. „Chceme se stát také jedničkou ve spokojenosti zákazníka s našimi výrobky a službami na každém trhu,“ uvedl CEO koncerno Carlos Tavares.

Skupina má také velké ambice ve finanční oblasti a chce zvýšit hodnoty, které tvoří pro akcionáře. Do roku 2030 chce zdvojnásobit své čisté příjmy na 300 miliard eur se silným růstem příjmů z prodeje luxusních a prémiových vozů. Alespoň čtvrtinu příjmů by pak měly tvořit trhy mimo Evropu a Severní Ameriku. Stellantis také sází na posílení digitálního trhu a počítá s tím, že jedno auto ze tří se v roce 2030 prodá po internetu.

Zdroj a zdroj fotografie: www.stellantis.com

 

Loading…