Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

27.01.2022

Začíná nový ročník ankety Zákon roku

Ve čtvrtek 27.ledna odstartoval nový ročník ankety Zákon roku, kterou pořádá advokátní kancelář Deloitte Legal, jež je členem Italsko-české komory.

Cílem ankety je vybrat normy schválené v loňském roce, které nejvíce pomohly rozvoji podnikatelského prostředí v České republice. Vedle zákonů anketa bere potaz také regulace vydané nestátními aktéry, které podle předsedy nominanční rady Tomáše Babáčka mají „zásadnější roli v kultivaci podnikatelského prostředí a podpoře inovací“.

Rada složená z právníků a zástupců firem a asociací předvybrala pětici norem, o kterých může podnikatelská veřejnost hlasovat do 11. dubna. Jedná se například o nový stavební zákon, který by měl zkrátit trvání povolovacích řízení, či novelu notářského řádu, která umožňuje udělat řadu úkonů, například založit firmu, on-line. Rada také vybrala zelenou taxonomii vypracovanou Evropskou unií, akci milostivé léto, díky které lidé mohli splatit dluhy vůči veřejným institucím za zvýhodněných podmínek, nebo novou povinnost pro nižší soudy zveřejňovat rozsudky, což by mělo zvýšit transparentnost fungování justice.

Zdroj a zdroj ilustrace: www.zakonroku.cz

Loading…