Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

26.01.2022

Od února Itálie umožní příjezd na své území na základě unijního certifikátu

Itálie od února umožním cestujícím ze států Evropské unie příjezd na své území na základě unijního covidového certifikátu. Oznámilo to ve středu italské ministerstvo zdravotnictví.

Itálie své podmínky pro příjezd ze státu Evropské unie zpřísnila od poloviny prosince. I po cestujících, kteří byli naočkovaní nebo nedávno prodělali nemoc covid-19, žádala při příjezdu negativni PCR či antigenní test. Za tuto povinnost jí kritizovala Evropská komise. Itálie tehdy tvrdila, že zpřísňuje kontroly hranic, protože epidemiologická situace v okolních zemích byla výrazně horší. To však už neplatí a kvůli variantě omikron země rovněž zaznamenala až 200.000 nových případů nákazy denně.

Opatření propadne 31. ledna a ministerstvo zdravotnictví ho neprodlouží. Od příštího úterý tak pro příjezd do Itálie z České republiky či dalších unijních zemí znovu postačí základní covidový certifikát. Lidé, kteří jsou naočkovaní nebo prodělali před maximálně 180 dny nemoc covid-19, už nebudou potřebovat při vstupu do Itálie negativní test. Stále ale musí vyplnit příjezdový formulář. Covidový certifikát jim navíc poslouží pro vstup do řady obchodů a provozoven nebo také do restaurací či lanovek a vleků.

Zdroj: www.corriere.it

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…