Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

26.01.2022

Vláda schválila 30 dnů ochranného období pro lidi, kteří měli pozitivní test

Česká vláda schválila 30 dnů ochranného období pro lidi, kterým vyšel pozitivní PCR test. Nové pravidlo začne platit od pondělí 31. ledna. Kabinet naopak nerozhodl o programech na podporu firmám postiženým pandemií.

Díky ochranné době se zaměstnanci, kteří měli pozitivní PCR test, nebudou muset po dobu 30 dní testovat při vstupu na pracoviště. Opatření reaguje na situace, na které poukazovaly firmy, zaměstnanců, kteří se vrátili do práce po pětidenní izolaci, a při testování na pracovišti měli znovu pozitivní test. V tomto případě museli znovu odejít do izolace. Lidem podle ministerstva zdravotnictví hrozí minimální riziko, že by se do 30 dnů od prodělání nemoci znovu nakazili. „A je nulové riziko, že budou mít vážný průběh,“ uvedl ministr zdravotnictví Vlastimil Válek.

Vláda naopak odložila projednání kompenzačních programů pro firmy Covid 2021 a Covid Nepokyté náklady. Kabinet se programy, které by měly poskytnout příspěvky za listopad a prosinec, bude zabývat na své příštím či přespříštím zasedání, uvedl premiér Petr Fiala. Již dříve ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela oznámil, že chce nastavení programů zrevidovat, protože podle jeho názoru příliš podporují velké firmy. Vicepremiér ivan Bartoš potvrdil, že koaliční představitelé o spuštění programů stále jednají.

Zdroj a zdroj fotografie: www.vlada.cz

Loading…