Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

24.01.2022

MSC a Lufthansa mají zájem o většinu kapitálu společnosti ITA

Společnosti MSC a Lufthansa projevily zájem o vstup do kapitálu nové italské letecké společnosti ITA Airways. Oznámila to italská společnost.

Zájem o akvizici projevila skupina MSC, která se specializuje na cesty na velkých výletních lodí. „Cílem skupiny MSC je vytvořit partnership s italskou vládou a společností Lufthansa, jako hlavním průmyslovým partnerem projektu,“ uvedla společnost, která chce získat v italské společnosti majoritu. Zájem následně potvrdila i německá aerolinka. Obě společnosti chtějí, aby italský stát zůstal ve společnosti jako minoritní akcionář.

Společnost MSC neupřesnila svou finanční nabídku. Akvizice by podle ní ale vytvořila „zajímavé synergie“ mezi leteckou společností a skupinou, jež patří k lídrům v oblasti námořní turistiky. Lufthansa se již dříve zajímala o vstup do kapitálu Alitalie a později ITA Airways. Stávající „odlehčená“ struktura podle deníku Corriere della Sera lépe odpovídá požadavkům německé firmy než předchozí aerolinka. MSC a Lufthansa by nyní měla dostat 90 dní na vypracování podrobnější nabídky.

Zdroj a zdroj fotografie: www.itaspa.com

Loading…