Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

23.01.2022

Italská vláda schválila pomoc pro firmy zasažené zvýšením cen energií

Italská vláda v pátek schválila pomoc pro firmy, které jsou zasažené prudkým zvýšením cen energií. Informoval o tom italský tisk.

Mezi opatřeními vláda schválila, aby si firmy mohly navýšit daňový odpočet nákladů na energie v prvním čtvrtletí o 20 procent v případě, že se jim cena energií ve srovnání s rokem 2019 zvýšila o alespoň 30 procent. Toto opatření má pomoci hlavně podnikům s vysokou spotřebou elektřiny a plynu. V prvním kvartálu vláda také pozastaví platby poplatků na obnovitelné zdroje a dalších podobných regulačních poplatků. Opatření by v prvních třech měsících měla stát státní pokladnu zhruba 1,7 miliardy eur. Vláda již dříve schválila úpravy ve výši 3,8 miliardy eur, které ale měly pomoci především domácnostem.

Podle podnikatelských svazů jsou však vládní opatření nedostatečná. „Nebezpečí, že naše firmy budou muset omezit či pozastavit výrobu, je čím dál více konkrétnější,“ uvedl předseda svazu průmyslových firem Confindustria v Janově Umberto Risso. Již před prudkým zdražením z druhé poloviny loňského roku italské firmy měly jedny z nejvyšších cen energií v Evropské unii. Firmy proto vládu vyzývají, aby přijala „strukturální opatření“.

Zdroj: www.ilsole24ore.com

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…