Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

20.01.2022

Firmy čekají na spuštění prvních výzev českého plánu obnovy

Firmy čekají na spuštění prvních výzev českého Národního plánu obnovy (NPO). První čtyři výzvy by měly odstartovat v lednu, uvedlo Ministerstvo průmyslu a obchodu.

První výzvy měly začít již v loňském roce, jejich spuštění se ale o několik měsíců opozdilo. Podle ministerstva české úřady musely vyjasnit s Evropskou komisí některé aspekty čerpání fondů. V minulosti Brusel kritizoval Českou republiku za nedostatky například v oblastech střetu zájmů či definice malých a středních firem.

Podle ministerstva by ale první čtyři výzvy měly odstartovat v lednu. Evropské fondy podpoří například fotovoltaické systémy, cirkulární hospodářství, elektromobilitu ve firmách nebo snížení spotřeby vody ve výrobě.

Česká republika z evropské fondu obnovy dostane nejméně 180 miliard korun a dalších 11 miliard korun vyčlení z národního spolufinancování. Většina prostředků z fondů směřuje na podporu ekologického přechodu, digitalizace a inovací. Podobně jako další evropské země Česká republika vloni dostala na záloze prvních 23 miliard korun.

Zdroj: www.businessinfo.cz

Fonte fotografia: Evropská komise

Loading…