Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

20.09.2021

Italští výrobci betonu a cementu chystají rozsáhlé investice do udržitelnosti

Italští výrobci betonu a cementu chystají v budoucnosti rozsáhlé investice do udržitelnosti a snížení emisí. Uvedla to oborová organizace Federbeton.

Do roku 2050 výrobci betonů a cementů chtějí investovat do snížení svých emisí nejméně 4,2 miliardy eur. „Výrobní řetězec betonu a cementu chce hrát hlavní roli v přechodu na ekologické hospodářství,“ uvedl předseda sdružení Federbeton Roberto Callieri. Přechod na ekologicky šetrnější provoz však výrazně zvýší náklady firem. Sdružení odhaduje růst výrobních nákladů o 1,4 miliardu eur ročně. Firmy se proto obávají, že ztratí konkurenceschopnost ve srovnání s podniky z nečlenských zemích, jež často nemusí dodržovat natolik striktní pravidla v oblasti životního prostředí. Federbeton proto žádá Evropskou komisi, aby zasáhla a vyrovnala tento rozdíl.

Mezi hlavními firmami v odvětví je skupina Buzzi Unicem. Ta před rokem představila svůj pilotní projekt Cleanker, která má ověřit technologie, jež umožní snížit emise oxidu uhličitého. Projekt v první řadě testuje technologie, jež zabraňují emisím plynů.

Zdroj:www.ansa.it

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…